Fiecare dintre variantele de mai sus, sunt disponibile in marile orase ale tarii, mai putin Pony, in cazul in care unele dintre ele nu sunt disponibile in orasul tau poti compara doar cu serviciile de care dispui la tine in oras. Noi vom analiza situatia unui oras, precum Cluj-Napoca, care are toate aceste optiuni de deplasare.

Fiecare tip de serviciu este mai avantajos pentru diferite situatii, astfel vom compara direct serviciul de Rent a Car cu Uber, Taxi si Pony, prezentand avantajele alegerii solutiei de rent a car si situatiile dezavantajoase pentru alegerea celorlalte servicii de car sharing precum Uber sau Pony.

Cand este rentabil un serviciu de Rent a Car?

In continuare vom compara toate cele 4 servicii, in functie de 5 criterii diferite: confort, pret, bagaje, plinul masinii si mobilitatea pe care ti-o permit.

1. Confortul

O data ce ai inchiriat o masina, o poti considera masina ta pentru intreaga perioada de inchiriere. Astfel, te deplasezi cu ea cand vrei, unde vrei, stationezi sau te opresti unde doresti si nu esti constrans de nici un alt sofer cum se intampla cu taxi sau Uber, dar nici nu trebuie sa parcurgi distante pe jos de sute de metri sau chiar si cativa kilometri pana la prima masina cum se intampla daca alegi Pony.

2. Pretul

Pretul pentru o cursa de la punctul A la punctul B, in cazul in care distanta dintre aceste doua puncte este mai mica sau egala cu (aproximativ) 10 km cu siguranta cele mai rentabile optiuni sunt uber, taxi sau pony, dar in cazul in care trebuie sa parcurgi distante mai mari, chiar si prin oras, avantajul financiar, clar, este de partea masinilor inchiriate, pretul de pornire fiind de aproximativ 15 euro pentru o masina inchiriata.

3. Bagaje

Pony are cu siguranta masinile cu cele mai mici portbagaje. La Uber si taxi nu intotdeauna este comod sa te deplasezi cu bagaje mari la tine in mai multe directii. Apeland la un serviciu de Rent a Car, poti folosi masina ca pe o masina personala, ai loc suficient pentru bagaje, pentru ca stii dinainte cat este de incapatoare masina pe care o doresti, si te poti deplasa in orice directie.

Vrei sa transporti un volum mare de marfuri sau bagaje? Cu siguranta singura optiune viabila este inchirierea unei dube de marfuri si rentabila comparativ cu serviciile de mutari.

4. Plinul facut

Masinile inchiriate le primesti cu plinul facut. Astfel te vei putea bucura de aceasta masina pentru mai mult timp fara sa fii nevoit sa opresti imediat la o statie de alimentare. Cand mergi cu Pony, dupa ce te-ai deplasat cateva sute de metri, in cel mai fericit caz, pana la prima masina, se poate sa o gasesti cu insuficient combustibil ca sa iti ajunga pe tot traseul tau. La Uber si Taxi, de asemenea nu este nevoie sa iti faci griji in legatura cu acest aspect, decat daca doresti sa te deplasezi pe distante foarte lungi.

5. Mobilitate

Cat de usor poti parasi orasul in care locuiesti sau esti in vizita si pentru cat timp? La aceste intrebari/nevoi vom analiza situatia fiecaruia dintre servicii.

Taxi: pentru a parasi orasul cu un taxi, costurile vor creste substantial, adesea apar tarife externe, mai mare decat cele practicate pe raza oraselor, nu mai vorbim de faptul ca vei gasi greu un taximetrist care sa nu iti perceapa o suma suplimentara si pentru drumul de intoarcere in oras, daca te indepartezi cel putin 15-20 de km de oras.

Uber: si aici situatia se repeta, deoarece dispui de soferul Uber, care trebuie sa mearga cu tine pana la cateva zeci de kilometri de oras. Ba mai mult, el va sti traseul pe care tu vrei sa te deplasezi dinainte si va fi greu de crezut ca cineva isi va folosi masina personala, pentru a duce o singura persoana, pe un drum extern, la un tarif mai mic decat cel practicat de taximetristi, eventual pe drumuri anevoia.

Pony: In cazul in care alegeti sa conduceti o masina Pony in afara orasului, situatia se complica. Puteti sa iesiti cu el din oras, dar va trebui sa-l parcati in raza permisa pentru parcarea masinilor din municipiul Cluj Napoca, care este delimitata de cartierele principale, nici macar pana la aeroport nu se extinde aceasta zona. Aceasta optiune cu siguranta nu este potrivita pentru deplasarile in afara oraselor.

Rent a Car: Defapt, acesta este scopul principal in care sunt inchiriate masinile in Romania, deplasari, vacante, libertate si mobilitate.

In concluzie, serviciul de Rent a Car in Cluj Napoca, un oras cu multe alternative, devine extrem de rentabil in momentul in care trebuie sa va deplasati foarte mult pe parcursul unei zile sau a mai multor zile, iar daca doriti sa parasiti orasul, masina inchiriata este un must have. Pentru traseele scurte de la un punct la altul in interiorul orasului, celelalte optiuni: Uber, Taxi si Pony, primeaza ca avantaje.

Join This Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.